Fink – Skyggemord (2021, Superlux)

FINK - SKYGGEMORD officiel bogtrailer

Fink – Skyggemord (2021, Superlux)

Den arbejdsløse journalist Jakob Fink befinder sig i sit livs krise og er netop vendt hjem til sin fødeby Helsingør, da han får en opgave for den lokale annonceavis om at dække åbningen af et nyt flygtningecenter.

Her møder han den syriske flygtning Delavan, en livsglad og alt andet end traumatiseret ung mand, der samme aften forsvinder fra centeret sammen med to andre flygtningedrenge. Jakob opdager, at ingen, hverken modtagercenteret, myndighederne eller pressen er interesseret i at finde ud af, hvad der er sket, og begynder sin egen efterforskning.

Det bringer ham i kontakt med Delavans danskboende fætter, taxichaufføren Antonio, der har en bandefortid og stadig ikke er helt ren i kanten, den betagende Røde Kors medarbejder, Sheila, der gemmer på en frygtelig hemmelighed, og med ejeren af et globalt sikkerhedsfirma, der af uvisse grunde vil hjælpe Jakob. Hvad Jakob ikke ved er, at nogen i det skjulte forsøger at spænde ben for hans eftersøgning, og at det kan få fatale konsekvenser, hvis han kommer for tæt på sandheden.

Første sæson af serien FINK er en spændende thriller om opklaringen af en sag, der byder på både mystiske dødsfald, vold og magtmisbrug på højeste plan.

Forfatter

Morten Remar

Udgivet

21. marts 2019

Genre

Krimi